حساس ترین وظیفه شورای اسلامی چهارم روشناوند
روشناوند با جمعیتی منحصر به فرد در بین تمامی روستاهای تابعه شهرستان گناباد و داشتن بخش تولید و خدمات در حوزه های کشاورزی و دامپروری و جمعیتی جوان ومستقر در روشناوند بدون اینکه قصد تخلیه روستا را (مثل بسیاری از روستا های دیگر )ندارند و مصمم و با اراده ای پولادین آماده اند که روشناوند بزرگ را آن چنان که شایسته اوست بسازند .
به گزارش گنابادتایمز به نقل از وبلاگ روشناوند ، حسن نجاری مطلبی را در خصوص شورای اسلامی روستا نوشته است که در ابخش روستاها انتشار می یابد:
بر اساس قانون در روز ۱۲/۰۶/۱۳۹۲ شورای اسلامی روشناوند با دعوت بخشدار محترم شهرستان گناباد تشکیل جلسه خواهند داد و با انتخاب رییس و نایب ریس و منشی برای شورای اسلامی روشناوند و عملا” دوره فعالیت شورای اسلامی از این تاریخ به مدت چهار سال کامل شمسی شروع خواهد شد .
حد اکثر بعد از یک هفته از اولین جلسه شورای چهارم که با حضور و دعوت بخشدار انجام خواهد شد ؛مهر شورا به فردی که توسط آراء اعضا به عنوان رییس شورا انتخاب شده است تحویل داده خواهد شد . که از این پس ایشان بعنوان رییس شورای اسلامی روشناوند ؛هدایت و راهبری شورا را و مهر و تایید مکاتبات شورا را به سرانجام برساند.
و اما این پایان کار شورا و تصمیمات مهم شورا نیست .
انتخاب فردی بعنوان دهیار روشناوند به مدت چهار سال از دیگر وظایف و اختیارات شورای اسلامی است این مهم را باید طبق قانون حداکثر تا پایان همین ماه انتخاب نموده و به بخشداری شهرستان معرفی نماید . که این فرد باید دارای صلاحییتهای عمومی و حداقل دیپلم باشد .
اهمیت دهیار
دهیار محترم هر که باشد باید در طول چهار سال با حضور مداوم و تمام وقت خود در دهیاری به آنچه قانون جزء وظایف ایشان شمرده شده است و اجرای مصوبات شورای اسلامی باید جامه عمل بپو شاند .
دهیار هرروستا بعنوان تنها فرد اجرایی آن رو ستا شناخته شده که می تواند مطالبات مردم وشورای اسلامی را از طریق مجاری قانونی و رایزنی های مشخص پیگیری نموده و به سرانجام برساند .
ضعف مدیریت و توانایی دهیار در وهله اول ضعف مدیریت و تشخیص و انتخاب اعضای شورای اسلامی روستا خواهد بود که نتوانستند از بین این همه جوان وافراد تحصیلکرده و مدیر و عاشق خدمت فرد کار آمد را انتخاب نمایند .
در مرحله دوم ؛اگر دهیار بعنوان هرم مدیریتی روستا ضعیف عمل کند ؛ در مناسبات اداری در سطح شهرستان رسیدگی به خواسته های دهیار که نماینده شورای اسلامی و مردم روستا ست در اولویت بعدی قرار خواهد گرفت ؛ چون دهیار کار آمدی و توانایی و شجاعت لازم یا اطلاعات لازم را ندارد که از حقوق جامعه خودش برای رسیدن به مطالبات بر حق و قانونی مربوطه ؛دفاع نماید . و در این هنگام قدرت و توان مردمی که این دهیار نماینده اجرایی روستای انان است ؛ در اذهان ضعیف و فاقد استراتژی مدیریت و آینده نگری تشخیص داده خواهد شد . و دهیاران توانمند دیگر روستاها امکانات و تسهیلات و لوازم پیشرفت را برای روستاهای خود جلب نموده و افراد صاحب دهیار نا کار آمد و ضعیف ؛همچنان محروم از حقوق اجتماعی خویش خواهند شد غ چرا که کسی نیست با آگاهی و تسلط به قوانین و استفاده از نفوذ شخصیتهای با نفوذ سیستمهای اداری و غیر اداری و مسلط در امور شهر استفاده کند . و این بخاطر انتخاب نادرست اعضای شورای اسلامی روستا بود ه است .
اهمیت ویژه دهیار در روستای در شرف شهر شدن روشناوند .
نکته ای که باید عزیزان شورای اسلامی دوره چهارم روشناوند توجه داشته باشند ؛این است که :
روشناوند با جمعیتی منحصر به فرد در بین تمامی روستاهای تابعه شهرستان گناباد و داشتن بخش تولید و خدمات در حوزه های کشاورزی و دامپروری و جمعیتی جوان ومستقر در روشناوند بدون اینکه قصد تخلیه روستا را (مثل بسیاری از روستا های دیگر )ندارند و مصمم و با اراده ای پولادین آماده اند که روشناوند بزرگ را آن چنان که شایسته اوست بسازند .
روشناوند با شور و شعوری که در انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۳۹۱ و انتخابات حماسی ۱۳۹۲ از خود بروز داد ؛ نشاندهنده عقلانیت و حسی حماسی در خلق حماسه است .که انتخاب اعضای شورای چهارم نتیجه همان حماسه سیاسی است .
اعضای شورای محترم روشناوند در دوره چهارم باید بدانند ؛ روشناوند بزرگ با توجه به استعدادها و نیازهایی که دارد در دوره های قبل به آن صورت که در خور و شان مردم روشناوند بوده است ؛ امکانات تولیدی ؛فرهنگی ،اقتصادی ؛رفاهی جلب و جذب نشده است ؛البته ایجاد ورزشگاه و درمانگاه و ساختمان دهیاری ا زکارهایی است که توسط دوره قبل انجام شده و این قابل تقدیراست . ما به این که در چه دوره ای کار شده یا نشده کاری نداریم و دنبال مقصر نمی گردیم ؛ ما با نگاه به آینده که اینک فرصت انجام ان را داریم باید کمر بندها را برای خدمت به روشناوند و مردم متدین آن به کار گیریم .
عزیزان شورای اسلامی روستای روشناوند با اعتمادی که مردم روشناوند به شما کردند ؛ از این اعتماد استفاده کرده و برای انتخاب دهیار ی مناسب و کار آمد وقت صرف کرده و از کسانی که احتمال می دهید می تواند برای روشناوند تلاش نمایند و نماینده خوبی در دفاع از خواسته های بر حق آنان در مجامع تصمیم گیری و تصمیم سازی شهرستان با شند ؛ دعوت کنید و از آنان بخواهید که این مهم را قبول نمایند .
طوری نباشد که خدای نخواسته از روی اجبار و اکراه که کسی پیدا نشد و یا قبول نکرد که دهیار شود ؛ مجبور به تعیین فردی ضعیف و نا کار آمد در مسند دهیار قرار دهید. باید به دنبال شناسای افراد قوی بود ؛ با آنها صبت شود و آنها را قانع کنید که این مسئولیت را قبول کنند .
فراخوان بدهید ؛ کسانی که احساس می کنند می توانند کاری قوی انجام دهند ،خودشان را مطرح کنند و از بین آنها بهترین گزینه را انتخاب نمایید .
فرصتها را از دست ندهید ، خیلی زود می گذرد . در خدمت به مردم کوتاهی نکنید . حتما” برای انتخاب دهیاری مناسب باید چندین جلسه با مطلعین و کارشناسان مختلف روشناوند در هر زمینه ای که فعالیت می کنند ،از نظر آنها در معرفی فردی توانا کمک بخواهید ؛ امورات مهم را به تنهایی انجام ندهید ، مشورت بگیرید .
روشناوند کارهای زمین مانده و مهم فراوانی دارد که باید انجام داد .
البته می دانیم که اعضای محترم شورای اسلامی روشناوند که بعضا” تجربیاتی در این زمینه ها دارند بهتر از ما نسبت به این موضوع حساس خواهند بود ؛ و این مطلب از باب ادای دین و تکلیفی در جهت روشنگری مردم و خواص همشهری خودم ارائه نمودم که عذر بنده را خواهید بخشید .
و اما شرایط مطلوب که دهیار روشناوند باید داشته باشد :
۱ – ایمان و توکل بخدا داشته و اندیشه خدمت در سال حماسه اقتصادی را به خوبی درک و فهم کرده باشد .
۲- عامل زمان و فرصت را که مردم در اختیار او بعنوان خدمت گذاشته اند را یک فرصت طلایی و الهی برای خدمت به مردم بداند .
۳ -شجاع ، با تدبیر ، کارآمد ؛آگاه به حیطه وظایف دهیاری و مسلط به امور اداری در شهرستان باشد .
۴ – حتی المقدور دارای تحصیلات دانشگاهی باشد .
۵- درای روحیه افراط و تفریط نباشد
۶- جزء افرادی که روشناوند را که همه جزء یک خانواده می باشند را با عنوان بالای ده ؛پایین ده ،فلان طایفه و گروه و جناح نداند و به این مسئله که روشناوند با همه آنچه در او هست باید پیشرفت کند ، اعتقاد داشته باشد .
۷ – به توانایی روشناوند و روشناوندیها در امور سیاسی ،اقتصادی ،فرهنگی ،گفتمانی ولایت مداری و… ایمان داشته باشد .
۸ – اهل تبعیض و رانت و خودی و غیر خودی نباشد .
۹ – در راه هدف که همان خدمت به مردم و روستا می باشد ، در پیچ وخم های اداری به تهدیدها و تطمیعها توجه ننموده و باقی ماندن در پست را به پیگیری شجاعانه و مدبرانه امورات مردم ترجیح ندهد .
۱۰- بله قربان گوی بدون دلیل و مطیع محض مدیران و مسئولین نباشد ،و دارای رابطه عالمانه و مسئولانه و محترمانه اسلامی با افراد و مسئولین مافوق باشد . قدرت جذب آنها را نه از راه تملق بلکه از طریق اقتدار و عملکرد عالمانه و متکی بر خواست مردم و پشتوانه مردمی داشته باشد .
۱۱- رضایت الهی و رضایت مردم برایش مهم باشد .
۱۲- افق دید ش نسبت به روشناوند یک چشم انداز شهری پویا بر مبنای توسعه و گسترش امکانات تولید و اشتغال همراه با تبیین و ارتقای بینش مذهبی و فرهنگی شهروندان داشته باشد .
۱۳- برنامه مدون برای رسیدگی به امور جوانان در زمینه های ورزشی ، فرهنگی ؛و ازدواج داشته باشد .
۱۴- قدرت هماهنگی بین افراد تاثیر گذار در روشناوند و بیرون از روشناوند و جذب ایده های نو را داشته باشد .
۱۵ – قدت پیگیری مصوبات شورا و یا خواسته های مردم را از بخشداری تا مجلس شورای اسلامی داشته باشد .
۱۶- مسلط به کامپیوتر و کار با فضای مجازی را داشته باشد .
۱۷ – ودر آخر مردم دار باشد و ….
نویسنده : حسن نجاری